Terras op het Gras – experiment geslaagd!

Al sinds de Schöppe zijn huidige bestemming kreeg in 2011 hadden we het plan om in het fiets- en wandelseizoen een terras in te richten voor passanten. In de zomer van 2022 kwam het er van gedurende drie experimentweken. De vele fietsers en wandelaars die hier in het seizoen langs komen, konden in deze periode halt houden voor een lekkere kop koffie of cappuccino met appeltaart, een smakelijke lunch, of een glaasje met een hapje. Tussen 20 juli en 10 augustus 2022 was ons Terras op het Gras geopend, dagelijks van 10.00 – 17.00 uur.  Wie liever binnen zat, was uiteraard ook welkom, want Schuilen in de Schöppe is ook heel goed mogelijk. Deze tryoutweken hebben ons geholpen om te besluiten dat we hier in de toekomst een serieuze activititeit van gaan maken. De komende maanden werken we onze plannen verder uit.

Verder is De Schöppe ook te boeken voor andere activiteiten zoals:

Vergaderruimte

Voor een gezelschap van 4 tot 25 personen is de Schöppe een zeer geschikte vergaderlocatie. De ruimte kan op verschillende manieren ingericht worden en ook voor het werken in subgroepen is er voldoende oppervlak. Wij werken op basis van een vergaderarrangement, dat in overleg ook altijd aangepast kan worden. U bent tijdens uw activiteit op uzelf aangewezen. Wij zorgen voor alle benodigdheden, maar er is meestal geen personeel aanwezig. Dit betekent dat het voor u een low-budgetlocatie is. Uiteraard zijn koffie en thee en het gebruik van alle aanwezige voorzieningen in het vergaderarrangement inbegrepen en over drankjes van de bar kunnen afspraken gemaakt worden. Ook kan in overleg voor een lunch en/of diner gezorgd worden.

CursusTraining of Workshop

Het grote vloeroppervlak (45 m²), de aanwezigheid van geschikt meubilair en van een beamer en een groot scherm maken de schuur zeer geschikt voor het geven van masterclasses, cursussen en trainingen. Theoretische en theoretisch-praktische cursussen op alle gebied (het onderwijs bijvoorbeeld maakt graag gebruik van de ruimte) vinden bij ons een rustige plek. Op het gebied van muziek, maar ook voor andere vormen van kunst, yoga, bezinning en ontspanning kunt u, in overleg, alles organiseren wat u wilt. Wij helpen u graag aan goede ideeën! U bent tijdens uw activiteit op uzelf aangewezen. Wij zorgen voor alle benodigdheden, maar er is meestal geen personeel aanwezig. Dit betekent dat het voor u een low-budgetlocatie is.

Verhuur

De Schöppe is te huur voor iedereen die een geschikte ruimte zoekt voor vakantie (9 bedden in vier slaapkamers), een vergadering (4 – 25 personen), een cursus masterclass (4 – 25 personen), een workshop (4 – 25 personen), een muziekrepetitie of een feest (tot ongeveer 50 personen;  met bijgeplaatste feesttent tot 150 personen). Informatie via mail of telefoon.
Uitgezonderd bij feesten bent u tijdens uw activiteit op uzelf aangewezen. Wij zorgen voor alle benodigdheden, maar er is meestal geen personeel aanwezig. Dit betekent dat het voor u een low-budgetlocatie is.