Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Benefietconcert St. Mary’s kapel Weldam

6 september 2015 om 14:30 tot 17:00

€15
[sc:registreer]

Zoë Knoop (harp) en Maartje Valk (fluit)

Harpiste Zoë Knoop en fluitiste Maartje Valk vormen een duo , dat regelmatig optredens verzorgt. In 2012 voerden zij onder meer het tweede deel uit het bekende concert voor harp en fluit van Mozart met een orkest in Zutphen. In 2013 wonnen zij de aanmoedigingsprijs voor ensembles op het Prinses Christina Concours.

Zoë Knoop (geboren 1994, Zutphen) begon haar muzikale loopbaan op zevenjarige leeftijd  met pianolessen bij Esther Scheerder. Haar eerste harplessen kreeg ze op haar 11de  van Maaike Bosscher in Zutphen. Vanaf 2008 tot 2012 zat ze in de Jong-Talentenklas en de vooropleiding van het Artez conservatorium in Arnhem bij Manja Smits. Sinds oktober 2012 studeert ze aan de Hochschule für Musik Detmold (DE) bij Godelieve Schrama.

Ze volgde meerdere masterclasses, bij o.a. Masumi Nagasawa, Frédérique Cambreling en Sivan Magen. Naast solo harp speelde ze onder andere in het JeugdOrkest Nederland, het Landes JugendOrchester NRW, het NJO Kamer- en Symfonieorkest en Het Gelders Orkest. Deze activiteiten brachten haar naar vele landen, waaronder Schotland, Italië, Slovenië en Letland.

In juni/juli 2015 soleert ze in het harpconcert van Roel van Oosten met het Nijmeegs Studentenorkest.

Maartje Valk begon op zevenjarige leeftijd met dwarsfluitlessen aan de muziekschool. Op dit moment studeert ze als bachelorstudent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jeroen Bron. Tot haar docenten behoren en behoorden o.a. Marieke Schneemann, Wieke Karsten, Thies Roorda en Susan Milan. Masterclasses volgde ze onder andere in Brugge bij het International Flute Seminar Bruges, in Hamburg bij prof. Felix Renggli en aan de Nederlandse Fluit Academie bij Emily Beynon. Muziek bracht Maartje al naar meerdere landen, waaronder Italië, Engeland, Duitsland, België en Marokko.

In april 2014 won ze de eerste prijs en de prijs voor de beste uitvoering van het verplichte werk (de Silveer van den Broeck-prijs) op het Benelux fluitconcours voor solisten en ensembles.

Maartje speelt en speelde in diverse orkesten, o.a. het Twents Jeugd Symfonie Orkest, het Groot Entree Orkest (projectorkest voor jong talent van het Koninklijk Concertgebouworkest) en het Nederlands Studenten Kamerorkest. Ook speelt ze graag kamermuziek in diverse bezettingen.  Maartje studeert ook muziekwetenschap aan de universiteit van Amsterdam.

Dit concert is een benefietconcert voor de rode-kruisbus van de gemeente Hof van Twente. De organisatie is een gezamenlijk initiatief van Muziek op De Welle, de Lions club Markelo-Lochem mixed en de Anglican Church of Twente.

Gegevens

Datum:
6 september 2015
Tijd:
14:30 tot 17:00
Kosten:
€15
Site:
https://www.cultuurindeschuur.nl/concertagenda

Organisator

Muziek op De Welle
Telefoon:
0547364842
E-mail:
info@muziekopdewelle.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

St.Mary’s Chapel – kasteel Weldam
Diepenheimseweg 102
Markelo (aan de weg van Goor naar Diepenheim), Twente 7475MN Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie