Sinds 2005 een intiem podium voor huisconcerten met als motto: lage drempel, hoge kwaliteit. Wij toveren onze huiskamer tegenwoordig nog ongeveer vier keer per jaar om tot kleine concertzaal en ontvangen dan muziekgezelschappen voor klassieke en soms ook lichte muziek. Er is bij ieder concert ruimte voor ongeveer 45 gasten. Vanaf een half uur voor aanvang van ieder concert staan koffie en thee klaar en na afloop is er ruimschoots gelegenheid om een drankje te drinken en met elkaar na te praten, vaak ook met de musici.

Voor het programma van Muziek op De Welle klikt u op deze link en daarna op de titel of datum van het concert van uw interesse.

Voor vragen neem contact met op via contactpagina.

 

Muziek op de Welle 4
Muziek op de Welle 5
Muziek op de Welle 6
Muziek op de Welle 2

 

De geschiedenis van onze huisconcerten 

Muziek op De Welle huisconcerten. Op ons prachtige erf in Stokkum bij Markelo hebben wij tussen 2005 en 2020 een kleine 150 huisconcerten verzorgd. Onze gerestaureerde schöppe was platform voor musici die door ons benaderd werden of die van ons gehoord hadden en ons vroegen of ze onze vloer een middag mochten gebruiken. Naast een vaste groep gasten kwamen er ook vele anderen, van dichtbij en veraf, om te genieten van muziek door professionals.

Programma Vaak was het programma van Muziek op De Welle klassiek, maar ook streekliedjes, chansons, jazz en popmuziek kwamen voor. Met enige regelmaat namen we ook beeldende kunst, poëzie en vertelkunst in het programma op, al dan niet gekoppeld aan muziek.

Reacties van het publiek De reacties van ons publiek zijn altijd enthousiast geweest: “professioneel”, “sfeervol”, “intiem”. Het publiek (maximaal ongeveer 45 personen) zat dicht bij degenen die optraden en was daardoor nauw betrokken bij wat gebracht werd.

Niet alleen muziek bij Muziek op De Welle:  voor aanvang van een concert schonken we een kopje koffie of thee; na afloop serveerden we een drankje.

Pauze In het voorjaar van 2019 besloten we een pauze in te lassen in de programmering. Vijftien jaar lang hielden we met heel veel plezier Muziek op De Welle actief in de lucht; in 2019 hebben we dat een poosje inactief gedaan. We vonden dat de tijd gekomen was om de vaste regelmaat los te laten.

2020 De voorgenomen pauze werd noodgedwongen verlengd door de coronapandemie. We verplaatsten de vleugel weer van de Schöppe naar onze woning om er in ieder geval daar nog van te kunnen genieten.

2023 Het is lang stil geweest rond Muziek op De Welle. Het gebruik van de Schöppe als vakantiewoning, vergader- en repetitieruimte, feestlocatie nam in deze jaren juist een hoge vlucht. Zonder vleugel kunnen we geen concerten met piano meer organiseren in de Schöppe. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: in 2023 keerden we terug naar de woonkamer! Precies zoals we in 2005 begonnen met onze huiskamerconcerten. Niet meer in de frequentie van 10 per jaar, maar we zijn er weer!

Met nog altijd hetzelfde pricipe: intiem, lage drempel, hoge kwaliteit

Harry White, Ulrike Andersen, Hans Adolfsen, Muziek op De Welle