Schuivende panelen

Het is voorjaar 2023. Zoals we eerder al meldden op de pagina Muziek op De Welle zijn de huisconcerten op ons erf geen gewoonte meer, maar nog slechts een incident. Vijftien jaar lang hebben we genoten van de concerten, samen met heel veel musici en gasten. Corona leidde tot het einde van een lange serie; momenteel bieden we alleen nog af en toe een concert aan. Voor de maand mei lijkt er iets moois in de lucht te hangen! Zodra we meer weten, zullen we dat bekend maken.

Soms is het goed om ergens mee te stoppen. Vooral als je tegelijk iets nieuws bedenkt om mee te beginnen! En dat hebben we gedaan in 2022. Toen hebben we voor het eerst Terras op het Gras laten verschijnen, een tijdelijk, heel gezellig zomerterras. Op de kaart: koffie met appeltaart, hartige en zoete lunches, broodjes en kroketten, drankjes en borrelplankjes. Het werd een succes, reden om het in 2023 te herhalen én uit te breiden! Dit jaar zijn we er van 25 juli tot en met 3 september.

Het grootste deel van het jaar is de Schöppe verhuurd aan weekend- en vakantiegasten. Maar niet altijd! Er is ook ruimte voor zakelijke en privé-bijeenkomsten, voor kleine en grotere feesten en coor cursussen en workshops. Wilt u bij ons recreëren, feestvieren, musiceren, repeteren of werken, neem dan contact met ons op. Ons credo: alles kan, mits we goed overleggen. U bent welkom!

 

 

 

Ons programma 2018 – 2019

Seizoen 2018/2019 van Muziek op De Welle is op 30 september 2018 van start gegaan met een prachtig concert van Duo Cibeles. Op 11 november treedt duo Thee op met het programma “Porgy&Bess in 59 minuten” en op 17 maart 2019 verwachten we weer een spetterend optreden van Beth & Flo.

Het aantal geplande concerten hebben we teruggebracht omdat we toe werken naar een iets ander concept. We willen ons gaan toeleggen op korte series van concerten die een mooie afwisseling zijn van uitvoeringen door jonge beloftevolle musici en bijzondere musici met een rijk oeuvre. Beth & Flo verenigen beide kwalificaties in zich als jonge beloftevolle musici met een rijk oeuvre! Van harte aanbevolen!

Muziek op De Welle

Voorjaar 2005. We woonden driekwart jaar op De Welle en konden onze piano nergens kwijt: te weinig muurruimte… We volgen de creatieve suggestie om de piano ‘te laten omvallen’ en een vleugel op de ruime vloer van onze woonruimte te plaatsen. Een concert dat de vleugel moest inwijden ontpopte zich tot een jaarlijks programma van tien concerten met vrijwel altijd een volle ‘zaal’.
Herfst 2011. De restauratie van de Schöppe was gereed en we openden met een wervelend muzikaal programma onze prachtige nieuwe ruimte, geschikt voor concerten, cursussen, vakantie en feesten.
Herfst 2017. Alweer ruim12,5 jaar concerten. We genieten nog steeds van onze gezamenlijke hobby!
Herfst 2018. Naast alle muzikale activiteiten ontvangen we ook al weer 7 jaar vakantiegasten, organiseren we cursussen en af en toe een feestje. Naast ons gewone werk, steken we met het grootste plezier nog wat tijd en energie in ons gezamenlijke bedrijfje onder de naam “Cultuur in de Schuur”.