Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Blue Dew

18 april 2014 om 14:00 tot 17:00

Ierse folk en Amerikaanse bluegrass; 9 maart 2014, ontvangst met koffie/thee tussen 14.00 en 14.20 uur, aanvang 14.30 uur

Dit concert is inmiddels volgeboekt. Nieuwe aanmeldingen worden op een wachtlijst geplaatst.
De folkband Blue Dew combineert muziek en verhalen in theatervoorstellingen.
Een optreden van Blue Dew is een reis naar het oude Ierland toen de Ieren een zwaar, maar soms ook juist sprookjesachtig bestaan leefden.
Een tijd waarin stevig moest worden gedronken om zorgeloos te kunnen feesten. Ballades werden gezongen om uiting te geven aan ondraaglijk verdriet. Sprookjesfiguren en geestverschijningen speelden in het dagelijks leven net zo’n grote rol als de harde werkelijkheid…

The Fair-Haired Boy, de nieuwe voorstelling van Blue Dew, vertelt een verhaal over trouw zijn aan wie je lief hebt en wat je goed kunt. Een door Blue Dew lid John Beumer geschreven en verteld verhaal voor volwassenen, volledig verweven met de muziek van Blue Dew.

The Fair-Haired Boy speelt zich af in de tijd dat voor de Ieren het bovennatuurlijke net zo vanzelfsprekend was als de tastbare wereld van hun bestaan.
Het is de tijd waarin in heel Europa de sprookjesfiguren zijn verdreven terwijl ze in Ierland nog volop geloven in geestverschijningen en fairies! Het is de tijd waarin muzikanten en beroepsvertellers van boerderij naar boerderij trekken. Muzikanten met een onuitputtelijk repertoire van vrolijke melodieën en droevige ballades. Vertellers trekken rond met verhalen die meerdere avonden duren. Zo garanderen muzikanten en vertellers zich van hun dagelijkse hap eten en een plek voor de nacht. Want wie wijst een muzikant de deur die hoop en troost brengt? Wie stuurt een verhalenverteller weg voordat hij het einde van zijn verhaal kent?
Wilt u dit concert bezoeken?
Klik hier om het aanmeldformulier in te vullen.
Vermeld s.v.p. duidelijk voor welke datum u zich aanmeldt.

We vragen een bijdrage in de onkosten van €15 per persoon.
Voor kinderen vinden we dit niet nodig. Geschikt voor CKV.

Gegevens

Datum:
18 april 2014
Tijd:
14:00 tot 17:00

Locatie

Muziek op de Welle
Oude Borculoseweg 7
Markelo, Overijssel 7475NE Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0547364842
Bekijk de site van Locatie