Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hans & Kees Adolfsen: Samen op Avontuur

8 september 2023 tot 9 september 2023

vrijdag 8 september (inloop 19.30, aanvang 20.00 uur) / zaterdag 9 september (inloop 14.00, aanvang 14.30 uur)

Hans Adolfsen – piano, zang
Kees Adolfsen – trombone, zang

Het is een lang gekoesterde wens van pianist Hans Adolfsen om zijn publiek eens te mogen meevoeren in zijn vrije improvisaties. Niets wat hij speelt staat opgeschreven, hij volgt wat hem wordt ingegeven. Als luisteraar word je uitgenodigd mee te gaan op avontuur: op een reis met onbekende bestemming, waarbij je jouw stemming de vrije loop kunt laten.
Hans vult solo het programma vóór de pauze. Voor de verbinding met het meer jazzy programma daarna zal hij afsluiten met ‘Round Midnight’ van Thelonious Monk.

Na de pauze vertolken Hans en Kees thema’s uit de jazz en Nederlandse film en kleinkunst. Daar vertellen ze bij wanneer ze het voor het eerst hoorden en vooral: waarom het hen nooit meer heeft losgelaten. Op het programma staan in ieder geval, bij wijze van ‘sneak pre-hear’: muziek uit ‘Turks fruit’, uit het repertoire van Ramses Shaffy (waarmee ze eerder optraden op De Welle), swingende Braziliaanse bossa en enkele composities van eigen hand.

Hans Adolfsen
Hans Adolfsen is een veelzijdige pianist. Hij geeft recitals als liedbegeleider van diverse vocalisten, is docent aan de Musikhochshule in Zürich (CH), geeft regelmatig gastcolleges liedbegeleiding in Ljubljana (Sl) en is vaste pianist bij het Internationaal Vocalisten Concours ’s Hertogenbosch. In het theater is hij te horen in literaire chanson-programma’s met het Sen-Trio. Als componist schreef hij o.a. voor het Raschèr Saxofoonkwartet en een liedcyclus op teksten van Sappho.


Kees Adolfsen is trombonist en tekstschrijver. Na studies Nederlands en conservatorium volgde hij de weg van zijn hart: de jazz. Kees speelt onder meer in de New Cool Collective Big Band van Benjamin Herman en is vaste trombonist van Danny Vera. Ook maakt hij deel uit van de Utrechtse Jazz Archipel.  Muziektheaterervaring deed hij op in een aantal voorstellingen van Het Filiaal (Utrecht). Enkele liedteksten van hem verschenen in 2014 op cd (‘Een Wieringer in Havana’).

Het eerste concert van Muziek op De Welle na de Corona-pauze is een bijzonder concert. Broers Hans en Kees Adolfsen gaan op vrijdagavond 8 en zaterdagmiddag 9 september samen op avontuur. En niet alleen voor zichzelf en hun publiek: het betreft een benefietconcert voor de Joanne Foundation, een wens van de musici waaraan Muziek op De Welle uiteraard graag meewerkt. Uw kosten bestaan dus uit uw donatie aan de Joanne Foundation. Dit kunt u ter plekke regelen, cash en via pin. Wij verheugen ons op dit prachtige project en hopen natuurlijk dat velen van u geïnteresseerd zullen zijn!

 

Gegevens

Begin:
8 september 2023
Einde:
9 september 2023
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
www.muziekopdewelle.nl

Organisator

Muziek op De Welle
Telefoon:
0547364842
E-mail:
info@muziekopdewelle.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Muziek op de Welle
Oude Borculoseweg 7
Markelo, Overijssel 7475NE Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0547364842
Bekijk de site van Locatie