Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Frauenliebe und -leben

14 april om 14:30 tot 17:00

€15

Programma

Korte inleiding over het leven en werken van Adelbert Chamisso
– 4 Duetten R. Schumann
– Blumenstück op.19 R. Schumann piano solo
– Frauenliebe und -leben op.42 R.Schumann
Pauze
– Frauenliebe und -leben op. 60 C. Loewe
– 3 Lieder ohne Worte. F. Mendelssohn op. 19-1; op. 102-2; op.67-2. piano solo 3 Duetten. F.Mendelssohn op.63.

Annelies Lamm, Claudia de Clerq. Willem Kersing

 

 

 

 

 

 


De mezzosopraan Annelies Lamm studeerde solozang bij Henk Smit aan het Twents Conservatorium en volgde daarna cursussen o.a. bij Udo Reinemann. In 1989 was zij winnares van het Marriott Opera Concours te Amsterdam. Regelmatig is ze altsoliste in de Passionen en het Weihnachtsoratorium van Bach en het Requiem van Verdi. Ze zong in Mahlers tweede symfonie bij het Gelders Orkest en gaf in Praag de wereldpremière van een liederencyclus van de Tsjechische componist Jan Klusak. Bij de zaterdagmatinee in het Concertgebouw zong ze o.a in Le premier et dernier testament van Nicolas Obouchov en de Glagolitische mis van Janácek. In Leipzig zong ze de rol van Larina uit de opera Jevgeni Onjegin. Annelies Lamm heeft talloze rollen gezongen bij de Nationale Reisopera.

Sopraan Claudia de Clerq volgde haar zangopleiding bij Wout Oosterkamp aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na masterclasses bij Elly Ameling, Cristina Deutekom en in Duitsland bij Thomas Quasthoff, heeft zij lessen gevolgd bij Gemma Visser en bij Noelle Barker in Parijs. Van 2007 tot en met 2013 besteedde zij jaarlijks een deel van de zomer aan lessen aan de North Sea Vocal Academy, een masterclass in Denemarken waaraan internationaal gerenommeerde docenten verbonden zijn. Als koorzangeres werkte ze bij De Nationale Opera, de Nederlandse Reisopera en de Vlaamse Opera in Antwerpen/Gent. Twee keer nam zij met succes deel aan de Jekerstudio, een internationale toneeltraining voor operazangers. In het najaar van 2003 vertolkte zij in Amsterdam de rol van Cupido in Purcells King Arthur. In 2005 zong zij in een eenakter van Luigi Pirandello bij Toneelgezelschap Reflex en won daarmee de eerste prijs in het Pirandellofestival. In België zong zij in de zomer van 2006 Judith in Blauwbaards Burcht van Bartok.

Willem Kersing speelt sinds zijn vijfde jaar piano. Hij studeerde o.a. aan het conservatorium Utrecht en Enschede, privé bij vele docenten en maakt deel uit van diverse pianoduo’s, -trio’s, -kwartetten en -kwintetten. Ook begeleidt hij vele zangers/zangeressen o.a. bij de coaching door Marion van den Akker. Hij heeft een eigen muziekfestival in Burg Feistritz ( Oostenrijk) voor kamermuziek. Tot 2011 was hij werkzaam als KNO-arts/ Foniater ( stem- en spraak- arts) in het Medisch Spectrum Twente te Enschede en was sinds 2000 verbonden aan het UMCU als universitair hoofddocent Foniatrie. 

Gegevens

Datum:
14 april
Tijd:
14:30 tot 17:00
Kosten:
€15
Evenement Categorie:
Site:
www.muziekopdewelle.nl

Organisator

Muziek op De Welle
Telefoon:
0547364842
E-mail:
info@muziekopdewelle.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Muziek op de Welle
Oude Borculoseweg 7
Markelo, Overijssel 7475NE Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0547364842
Bekijk de site van Locatie