Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Mooiweer de Band – Nederlandstalige luisterliedjes uit eigen keuken

13 oktober om 14:30 tot 17:00

€15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Janjaap de Vries:
zang, gitaar, piano, mondharmonica en mandoline
Wim Katerberg:
drum, percussie en zang
Rob Neeleman:
elektrische/akoestische gitaar, slideguitar en zang
Jan Mellema:
basgitaar, contrabas en zang

 

Frank Schaafsma:
teksten

 

De beschouwende lyrics van Mooiweer hebben vaak een melancholieke ondertoon en gaan over het menselijk onvermogen, op het gebied van de liefde, het najagen van geluk, het benutten van kansen. Daarnaast getuigt een groot deel van het repertoire van een verfijnde zelfspot, een mensvriendelijke kijk op het leven, en een groot gevoel voor taal. Prettige muziek, herkenbare teksten, sfeervolle nummers varierend van een countrysmartlap met slideguitar tot een uptempo popsong voorzien van Beatlesque koortjes en verstilde miniatuurtjes in de traditie van het betere kleinkunstlied.

De liedteksten van Mooiweer zijn geschreven door Frank Schaafsma. Ruim twintig jaar lang vormde hij samen met Janjaap de Vries een schrijversduo en maakten ze vele liedjes waarvan een groot deel door de band op cd’s werden uitgebracht onder de naam Aanplak Harrie en later Mooiweer. In 2020 kreeg Frank te horen dat hij ongeneeslijk ziek was. Veel teksten die nog op de plank lagen zijn in die periode op muziek gezet, geoefend en vervolgens opgenomen in de studio. Frank hoorde uiteindelijk alle nummers van het album, in demo-vorm of live gespeeld maar maakte het daadwerkelijke eindresultaat niet meer mee. In de zomer van 2021 overleed hij. Het album dat eind 2022 uitkwam werd opgedragen aan Frank en kreeg de titel Regen, naar het gelijknamige lied en naar Franks idee. Mooiweer/Regen als metafoor voor geluk en tegenslag. Vanzelfsprekend is Regen voor de mannen van Mooiweer, betrokkenen en volgers van de band een dierbaar tijdsdocument geworden waarin veel herinneringen besloten liggen.

Na een periode van bezinning pakte Mooiweer in de zomer van 2023 de draad weer op. Sindsdien brengt de band live liedjes ten gehore van het album Regen, maar put daarnaast ook uit ouder werk uit het zeer omvangrijke bandrepertoire.

 

Gegevens

Datum:
13 oktober
Tijd:
14:30 tot 17:00
Kosten:
€15
Site:
www.muziekopdewelle.nl

Organisator

Muziek op De Welle
Telefoon:
0547364842
E-mail:
info@muziekopdewelle.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Muziek op de Welle
Oude Borculoseweg 7
Markelo, Overijssel 7475NE Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0547364842
Bekijk de site van Locatie