Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Die Winterreise – Ulrike Andersen en Hans Adolfsen

3 februari 2018 om 20:00 tot 22:00

€20

Die Winterreise – Ulrike Andersen en Hans Adolfsen

Die Winterreise - Ulrike Andersen en Hans Adolfsen

 

Voor dit concert zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar.

 

Ulrike Andersen – Alt
Hans Adolfsen – Piano

 

Koffie/thee vanaf 19.30 uur – Aanvang concert 20.00 uur

Het toneel is wit. Er worden tekeningen in Japanse inkttechniek geprojecteerd die de uiterlijke beleveniswereld, de natuur, het landschap illustreren. Tegen deze zwart-witte achtergrond worden kleuren hoorbaar in Schuberts muziek: de natuur beweegt de geest en het hart van de reizende, die emotionele uitersten doorleeft van hoop en wanhoop, liefde, woede en eenzaamheidHet winterse wit: een vlucht voor alles wat geweest is. Het einde? Een begin?
Het blijft de muziek die ons beweegt.

Die Winterreise neemt een centrale plaats in in het liedoeuvre van Schubert. Deze cyclus van 24 liederen voert de luisteraar mee door een ijzingwekkend winters landschap, dat zich nog maar ternauwernood in menselijke termen laat beschrijven. De protagonist wordt slechts aangeduid als ‘Der Wanderer’ en hij neemt de luisteraar aan de hand door zijn diepste zielroerselen, verborgen angsten en onbekende verlangens. Winterreise is in dit opzicht een meesterwerk van het Romantische denken, zoals dat in het begin van de negentiende eeuw langzaam terrein wint. De hang naar het onbekende, het onbereikbare en het onwereldse spreekt uit de tekst van elk lied van Winterreise. Deze reis is niet zomaar een reis: het is een enkele reis naar het onbekende. ‘Eine Straße muß ich gehen, die noch keiner ging zurück’, heet het in Der Wegweiser.

Ulrike Andersen Ulrike Andersen, alt, beweegt zich graag in een breed repertoire. Naast werken van Bach, Händel en Rossini heeft ze ook verschillende premières van hedendaagse opera’s gezongen.

 

 

Hans AdolfsenHans Adolfsen noemt zich het liefst “zangpianist”. Naast een breed liedrepertoire speelt hij ook opera, chanson en jazz. Ook in zijn composities staat de stem centraal.

 

 

Als liedduo zijn Ulrike en Hans op zoek naar nieuwe vormen van interpretatie, zoals in deze Winterreise in combinatie met schilderkunst. In het Sen-Trio, met acteur-schrijver Jens Nielsen, combineren ze teksten en theater met muziek uit uiteenlopende stijlen, van Richard Wagner via Kurt Weil tot Jasperina de Jong.

 

Anne Cirkola Anne Cirkola is een Duitse schilderes die in Denemarken woont. Vanaf haar jeugd is ze gefascineerd door de techniek van japanse inkttekeningen. Haar in het algemeen kleurrijke schilderijen maken hier plaats voor tekeningen in zwart-wit.

 

Gegevens

Datum:
3 februari 2018
Tijd:
20:00 tot 22:00
Kosten:
€20
Site:
www.muziekopdewelle.nl

Organisator

Muziek op De Welle
Telefoon:
0547364842
E-mail:
info@muziekopdewelle.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Muziek op de Welle
Oude Borculoseweg 7
Markelo, Overijssel 7475NE Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0547364842
Bekijk de site van Locatie