Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

pianorecital – Adriënne Althof / Thijs Dercksen

15 maart 2015 om 14:30 tot 17:00

€15

Aanvang concert: 14.30 uur
koffie en thee vanaf: 14.00 uur

[sc:registreer]

Adriënne speelt:

Serge Prokofieff: Visions fugitives opus 22 nr 1 t/m 10

Alexander Skriabin: Four preludes opus 22

Nikolai Medtner: Three tales opus 42

  1. Russian Folktale: allegro sostenuto
  2. Phrygian Mode: Con moto disinvolto e grazioso
  3. Moderato, narrante

 

Thijs speelt:

Paradiddles

 

Biografie van de musici:

foto AdrienneAdrienne Althof studeerde piano bij Herman Uhlhorn in Utrecht. Na het behalen van haar diploma zette zij haar studie voort bij Jan Wijn.

Zij heeft een lespraktijk. Voor haar leerlingen schreef zij “het grote heksenpianoboek”. Bij de repertoirekeus voor de kinderen werkt zij regelmatig met projecten. Thema’s waren bijvoorbeeld: Poolse muziek, De drie componisten geboren in 1685, Vogels. Zo’n project is al verschillende keren afgesloten met een masterclass door een conservatoriumdocent.

Adrienne werkt regelmatig mee aan concerten van Scarbo, een groep pianisten die concerten organiseert waarin steeds één componist centraal staat. Ze heeft samen met andere pianisten van  Scarbo bijvoorbeeld het  Wohltemperierte Klavier van Bach uitgevoerd, alle Beethoven sonates en  alle preludes van Debussy.

Voor vandaag heeft Adrienne gekozen voor muziek van de Russische componisten Prokofjeff, Skriabin en Medtner.

 

Thijs Dercksen (1962) is als uitvoerend musicus afgestudeerd in twee richtingen: klassiek piano en compositie. Hij schreef muziek voor o.a. Het Limburgs Symphonie Orkest, De Philharmonie Zuidnederland, Het Frysk Fanfare Orkest en Het Metropole Orkest. Ook componeerde hij de muziek voor de viering van het 125-jarig bestaan van Arcadis. Die muziek werd uitgevoerd door het USConcert onder leiding dirigent van Bas Pollard in het Concertgebouw in Amsterdam. Naast symfonische muziek schreef hij ook suites voor kamermuziek ensembles. Zijn werk wordt uitgegeven door NM classics, Donemus en Bronsheim Music.

Centraal in zijn oeuvre staat muziek voor piano solo. Hij schreef inmiddels meer dan honderd werken voor dit instrument. Zijn piano paradiddles worden door talloze pianisten uitgevoerd maar ook door Dercksen zelf: “Ik wil voelen wat ik heb gemaakt”. Herman Braune maakte in 2008 een film over deze piano cyclus. Speciaal voor de lespraktijk schreef Thijs Dercksen ‘De Piano-Matrix’. Dit is een methode om te leren improviseren. Hij is als docent piano verbonden aan Pianostudio Castellum in Houten.

 

Gegevens

Datum:
15 maart 2015
Tijd:
14:30 tot 17:00
Kosten:
€15
Site:
www.cultuurindeschuur.nl

Organisator

Muziek op De Welle
Telefoon:
0547364842
E-mail:
info@muziekopdewelle.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Muziek op de Welle
Oude Borculoseweg 7
Markelo, Overijssel 7475NE Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0547364842
Bekijk de site van Locatie